A cold lonley winter with candy

Skrivet: 2013-11-26 kl. 02:06:04
Då jag efter vad som kännts som oändlig väntan sprang och kramade mamma och Fredrik(mammas man) blev jag minst sagt överraskad av att min fina Andreas, som hade bestämt sig för att hälsa på mig som en fyra års present, stod bakom dem. Att få spendera helgen med dem alla efter 3 månader hemifrån var obeskrivligt betydelsefullt! 
Vi startade med middag med min värdfamilj för att sedan bege oss in mot City. Under helgen har vi bland annat shoppat i SoHo, gått till Wall St, Rockefeller center, Museum of Modern Art, gått längs med Skyline (en upphöjd övergiven järnväg i Manhattan som nu gjorts till en slags gångpark) och gått på Broadway showen Newsies.
För att inte bli helt sönderdepp när de hade åkt bestämde jag och Frida oss för att ha en shopping dag direkt efter. Lyckades hitta en Hannuka present till mina värdföräldrar på Lindts choklad affär och ett "bygg dina flygpan-kitt" till G (mellan pojken) vilket jag tror att han blir glad över då han älskar flygplan.

Ända sedan Andreas, mamma och Fredrik åkt så har jag kämpat lite med min hemlängtan.. Tur att det bara är 25 dagar kvar tills jag sitter på flyget hem för att fira jul! Extra tur att mammsen köpte med sig en FET godispåse, marabou choklad, singoalla och ballerina kakor som jag kan tröstäta! Extra-extra tur att min saknade vän Elin kommer på onsdag och att vi är lediga på Fredag då det är Black Friday (readagarnas readag) -- SHOPPING here we come?! 














Let's all go to hell In a fast sports car

Skrivet: 2013-11-19 kl. 03:13:02
Helgen har spenderats med härliga Frida, Ellen och Erika. I lördags körde vi på att kolla efter julklappar - kom ganska snabbt fram till att jag behöver skriva en julklappslista! Vi åt lunch/middag på Cheesecake Factory där vi delade på en Oreocheeskake och en cheesecake med vitchoklad & jordgubbar, muuuums!!

Gårdagen startade vid 4:30 då jag vaknade av att min värdmamma panik knackade på min dörr, det var mamma som ringde och var jätte orolig och ledsen då de fått ett samtal från utlandet av en tjej som blev våldtagen  och hon hade trott att det var jag.. Det var ingen härlig känsla att höra mamma så rädd, att få ett paniksamtal hemmifrån eller att veta hur rädd mamma måste blivit. Som tur var var det ett bluffsamtal från Kongo som några idioter har skapat för att lura folk på pengar genom att de ringer tillbaka.

På morgonen gick jag & Frida på ett Hot Yoga pass och unnade oss en smoothie innan vi mötte upp Erika & Ellen för en tripp till City. Vi fortsatte vårt julklapps letande för att sedan åka till svenska kyrkan i NYC som bestod av aningen obehagliga  präster och svensk fika med massa svenska tjejer. Efter det gick vi spontant på vår första Brodway show - Chicago, så awesome!! 








Fifty Shades Darker

Skrivet: 2013-11-15 kl. 22:36:03
Denna veckan köpte jag och Frida ett månadskort på Hot yoga stället, kan nog säga att jag har aldrig i hela mitt liv varit så exalterad över att få träna! Jag läste ut Fifty Shades if Grey i veckan så idag fick jag låna nästa utav Erika - Fifty Shades Darker. Kan knappt förstå att det finns så bra böcker! Började även måla lite denna veckan. Trots att det bara var 2minuters kladd så förblir det min terapi.

Igår hade mina värdföräldrar ett underbart moment då de sa att jag får vara ledig fredag till söndag nästa vecka , yaaay! 

Nu blir det Skype och läs dags tills jag börjar igen om en timme, älskar och saknar er där hemma!!



Dagens brunch blev pankakor med vitchoklad och värmda hallon.



Jag och T

You fail to see that I am caught in your spell

Skrivet: 2013-11-11 kl. 06:04:01
Ligger i sängen och har precis kollat klart på sesongsavslutet av Akward. efter en mysig dag i Brooklyn och SoHo med Ellen och Erika. Kan ju säga att vi blev överlyckliga då vi hittade det svenska konditorit i Brooklyn där vi, utan snack om saken, unnade oss en fika och var sin kokosboll! Överväger nu om jag vågar fortsätta läsa den beroendeframkallande bok jag fastnat för, Fifty Shades of Grey. Trodde aldrig att jag skulle läsa en bok frivilligt, förutom de underbara böckerna av Dalai Lama, men plötsligt kan jag inte slita mig!

Helgen startade med den vanliga fredagsfrukosten tillsammans med Ellen, Erika och Josse som bestod av blåbärspankakor. Efter jobbet hämtade Frida och en tysk tjej upp mig för att ha en mysig kväll med middag och biobesök med den underbara glassen dom snacks. Vi kollade på den grymma filmen About Time som jag stark rekommenderar - en film som har allt!

I lördags mötte jag upp Frida för att introducera henne för en av världens bästa uppfinningar - hot Power Yoga. Efter det gick vi och åt lunch gör att sedan fortsätta skämma bort oss med manikyr och en mini massage på en salong. 
På lördags kvällen åkte jag till Erika för att ha en mysig film- & pratkväll.

Bara 10 dagar kvar tills min saknade Mamma kommer hit!! Yaaay!










Då vi missade tåget hem så unnade vi oss världens godaste hamburgare på Shake Shack i Grand Central under väntan på nästa tåg.



size the moment and dont squander it

Skrivet: 2013-11-08 kl. 03:15:23
Japp, idag blev jag fullt övertygad om att T, min minsta, är bipolär.. Har varit lite orolig så han älskar att krascha in i saker och varje gång han gör det så ändrar han rösten så den blir jätte mörk, hahah. Så idag när han hade snack-time så säger han plötsligt "You should always listen to the voice in you're head!".
När jag frågar vilken röst och undrar vad den säger så svarar han "It says - only take one piece at a time". Får alltid säga det till honom för han tycker att det är kul att proppa i sig allt han kan, för att sedan tycka att det är mindre kul när han håller på att sätta det i halsen. Antar att jag ska vara lite glad över att rösten säger bra saker iallafall, hahaha!

I fredags gick jag och Josse och åt middag för att sedan spontan välja en bio genom att se dess planch - första och sista gången jag väljer bio på det sättet! Trots att det såg ut som en mys film med Cameron Diaz, Brad Prit och Penelope Cruze så visade det sig vara en jätte grov action film. Vilket inte passade så bra för två mörkrädda och skräckfilmsrädda personer. 
På min tvåmånaders dag hos familjen( lördag) gick jag med Josse på ett stepp pass följt av ett mage-rumpa-ben pass, vilket var otroligt jobbigt med skönt efter två månaders uppehåll. Efter det skyndade jag mig in till NYC för en mys dag med Jennifer, som avslutades med fina saknade Elin och tre till tjejer i en bar. 
Ignorerade biomissen på fredagen och gick på filmen Bad Grandpa med Ellen och Erika under tisdags kvällen. Den var jätte rolig - men det kan ju dock bero lite på att det var sent och efter en 10timmars arbetsdag, haha.

T målar med vattenfärg

Mys middag med fina Josse

Hittade inget fint grattiskort till min vmamma så gjorde detta till henne


Thaimat med Jenkan(Jennifer)

Hittade en härlig Mikael Kors halsduk i City


IDAG
• ... har jag varit i USA 64 dagar!
• ... är det bara 13 dagar kvar tills när mamma och Fredrik kommer hit!
• ... är det 20 dagar kvar tills när jag och Andreas har 4år!
• ... är det BARA 43 dagar kvar tills jag sitter på flyget på väg hem för 9 dagars julmys med mina saknade nära och kära!!!!

Happy halloween

Skrivet: 2013-11-01 kl. 04:52:04
Började dagen med att jobba några timmar för att sedan gå till barnens skola där de hade en liten halloween parad för alla elever, som gick med sina utklädander. Söta T(minsta värdbarnet) var en austronaut, G(mellan pojken) var en basket spelare och J(äldste pojken) vad zombie-tennisspelare. 
Då jag hade några timmars rast efter så åkte jag till en konstaffär, A.I Freiedman, för att lagra mitt förråd med målarsaker. Vägen dit innebar att jag skulle köra på amerikansk motorväg för första gången,  vilket var liiiite obehagligt då vägarna här bara består av ihoplappade cement bitar. Men jag klarade det - I'm the king of the world!!! 

Enter några timmars lekande med T så var det dags för att åka för trick-or-treating. Hjälp vad godis barnen fick ihop! 
Trodde att halloween i USA skulle vara extremt men runt om i scarsdale så har det bara varit vissa extrema dekorationer. Så som robbot katter eller huvudlösa hästryttare stora som bilar. Men som allt tycker jag att det har varit lagom och kul att uppleva! 

I veckan fick jag en ordentlig tack-så-mycket förklaring av min värdmamma som från ingenstans började förklara om hur bra jobb jag gör, att T älskar att leka med mig och hur mycket hon uppskattar att ha mig här. Kan ju säga att det var minst sagt skönt att höra! 
Nu är det bara 20 dagar kvar tills när mamma och Fredrik kommer hit och 50 dagar kvar tills jag kommer hem över jul, yaaaay!!





Gjorde egna bananpankakor med blåbär i och massa jordgubbar till frukost i veckan.