Shopping is cheaper than a psychologist

Skrivet: 2013-10-28 kl. 04:40:00
Körde på en heldag i New York City igår - startade med att promenera över Brooklyn bridge med fina skånsktalande Frida. Trots den iskalla vinden så var det verkligen värt det, så obeskrivligt vackert! En fika senare mötte vi upp Ellen som jag sedan gick med upp mot och igenom China Town mot Little Italy för en italiensk pasta och pizza lunch. Vi fortsatte vår vandring genom Brodway, SoHo och förvandlades då till hatt-letande. Några shoppingkassar och en hatt rikare så fortsatte vi mot West Village där vi gick till italienska cafet GROM för en varm choklad. Som bokstavligen var "a thing from heaven" - varm smält mörk choklad! Tog oss till Sockerbit för att köpa svenskt godis till min värdmamma som fyller år på fredag (brist på fantasi).

Då jag kom hem möttes jag av ett underbart 1,4kg tungt godis paket från mammsen med en söt tänker-på-dig-nalle. 

Startade dagen idag med min älskling, Andreas, på Skype - Love and miss you like crazy! 
För att sedan cykla till Frida och sedan vidare till hennes gym för ett yogapass och sen cykla tillbaka hem, resulterade i 10km cykling så kommer med andra ord gå som om att en olycka hänt de kommande dagarna! 
Kvällen avslutades med att Ellen och Frida kom hit med godis för en mysig film/prat kväll.

 (Varning för kommande bild bomb)












Brighter rainy days

Skrivet: 2013-10-24 kl. 04:12:43
Har spenderat mycket tid med Felice den senaste veckan, som tyvärr flyttar till Miami på lördag. Hon kommer helt klart vara saknad - men får bara åka och hälsa på henne lite titt som tätt! 
I tisdags fyllde den äldsta av mina värdbarn 10år vilket firades övernattningskalas i fredags med 5 pojkar. Så när jag slutade smet jag fort hemmifrån för att möta upp Felice, Erika och Josse för att sedan åka vidare till lite party hos en annan au pair. 
Spenderade måndagen på ett ute-shoppingcenter med fina Felice och Frida, för att sedan ha en myskväll med nagelfixning, film och seriemaraton.

Vädret här börjar nu bli kallare, det har gått från 20 till 14 grader på en vecka och man känner verkligen att hösten är på väg. Kan knappt vänta på att bocka av mina vinter-punkter på min att-göra-lista. Så som att åka skridskor i Central Park, fira nyår på Time's Square och julshopping i City!

Födelsedags tårta och godis till pojkarna

Möttes en dag av ett underbart paket från fina mammsen

Promenad med Felice 




Då Felice åkt hem igår möttes jag av en bäddad säng och underbara Risen-spår

My latest week

Skrivet: 2013-10-13 kl. 18:26:17
Internetet har tyvärr varit nere några dagar, så har inte kunnat uppdatera bloggen. Men nu äntligen är det fixat! 
Har inte heller kunnat köra något under mina 5 veckor här då vi haft problem med att försäkringsbolaget velat ha dokument som vi inte har i Sverige, men bad Cultural care om att dom skulle skicka mitt engelska polisregisterutdrag som vi lämnade vidare till försäkringsbolaget. Hockus pockus, nu ses jag runtkörandes i min värdpappas nya Mercedes! Lycka att äntligen kunna ta sig runt, och börja TRÄNA!!

I söndags åkte jag in till ett shoppingcenter i White Plains med Ellen och Erika(två svenskar härifrån). Efter några timmars så slutade shoppingturen på frozen-yogurt-baren 16handles - en Calvin Celin kappa, en klänning, en present till mamsen samt några trosor från VS rikare och pengarsett fattigare - då mötte vi upp ytterligare en au pair för en fika.

Mötte även upp några tjejer för brunch i torsdags bestående av underbara amerikanska blåbärspankakor.






Jag startade denna helgen med att spendera fredagen med min värdfamilj, har kännt mig så dum över att jag aldrig varit med dom när jag varit ledig. Men anledningen till det är att jag försökt planera upp saker att ha varje ledig dag för att inte känna hemlängtan lika mycket. 
Det var jätte mysig. Vi åt förrätt och varmrätt sen avslutade vi med en äpplepaj som jag bakade (vilken som tur var verkade vara mycket populär).
Igår skypade jag med min fina saknade mammsen (som fyllde 45) och underbara saknade pojkvän. 
Sen åkte jag in till City med Ellen och Erika. Jag kämpade med att hitta en Katy Perry planch som present till mitt äldsta värdbarn - som fyller 10 om en dryg vecka. Tänkte köpa det och svenskt godis till honom då han sagt tusen gånger hur han älskar båda. Jag och Erika strosade bara runt vid alla dyra affärer på Madison square, tog en bagel i Central Park för att sedan gå till ett Magnum glass café i bryant park där man fick beställa en magnum glass som först doppades i mörkchoklad för att sedan få välja topping som blir öst över. Kan ju garantera att det är så sjukt gott! 
På kvällen mötte vi upp 4 tjejer för middag på P.F Chang's China Bistro som är en restaurang i White Plains.

Idag är mitt första LCC-möte (handläggarmöte) som sker på Lake Isle country club's festival.









Saknar och älskar er! ❤️

A mailmen with a Secret package

Skrivet: 2013-10-03 kl. 20:12:49
Under min rast i måndags ringde dörrklockan - då jag öppnande dörren hittade jag ett paket till mig. Det var söta mamma som hade skickat svenskt lösgodis, UNDERBART! Lät familjen smaka för att ge dom en ny uppfattning av svenskt godis (de tyckte inte om djungelvrål), och kan ju säga att mycket utav godiset försvann. 
Igår bakade jag lite snacks med nötter, banan, havregryn, blåbär, kanel osv. för att ha något att tugga på under barnens alla snacksstunder. Men dom räckte inte längre än till kvällen...
Tyvärr hade värdbarnen en svacka igår då jag var ensam med dom - alla skrek och två grät för ett drama som uppstått över ipaden. Världens kaos! Men gulligt nog så kom de två äldsta till mig på kvällen och sa förlåt samt att de skulle vara bättre idag. Vilket de hållit än så länge!
Idag mötte jag upp tre svenska au pairer för en sen frukost med blåbärspankakor i Scarsdale. Yummy! 






Celebration

Skrivet: 2013-10-02 kl. 04:57:17
Denna soliga helg har spenderats i NYC med härliga Ebba och Jennifer. Lördagen startade med promenad genom Central Park i det underbara vädret med lunch på The Boathouse. Sedan tog vi oss mot SoHo, där startade vi med att gå till  89 Christopher St. där den svenska godisbutiken Sockerbit. Nostalgisk som man blev så resulterade det i en $17 godispåse, som hemma hade varit värd 30-40kr. Inget man kan göra varje dag men totalt värt det då och då! 
Efter vår godisvandring så blev det shopping. Hittade en jobb T-shirt och en tjocktröja i världens underbaraste material på Brandy & Melville för bara $50 vilket är runt 330kr! 
SoHo var verkligen mysigt med alla små gator tillsammans med massor av uteserveringar & kaféer.

Kvällen spenderades med ytterligare 4 svenska bruttor för att fira min och Majas födelsedagar med god mat, cava och drinkar på restaurangen/baren 7A!












På söndagen mötte jag och Jennifer upp Ebba för att åka till 9/12 Memorial Place. Vilket var otroligt vackert med stora vattenfall där tornens grunder en gång var, som i sin tur omringades av alla offrens namn. Sedan begav vi oss mot 6th Avenue där vi åt middag för att sedan åka hemåt och däcka i sängen av sömnbrist, haha! 
Hoppas att ni alla har det bra där hemma! Saknar och tänker på er alla jätte mycket. Men vet hur mycket detta ger mig och hur mycket jag redan växt i mig själv, därför kämpar jag och vet att jag kommer kunna klara det så länge jag vill!! Kramar till er ❤