Time for a walk in the sunshine

Skrivet: 2013-09-28 kl. 17:53:42
Igår började jag jobba först 12, då jag saknar att träna så mycket så bestämde jag mig för att ställa klockan och ta en promenad. Gick till ett ställe som heter Hartsdale där jag köpte en smoothie och gick runt ett tag. Gick sammanlagt 4,4km för att sedan gå och hämta de äldsta barnen på skolan. Älskar att dom har de klassiska gula skolbussarna här, som man alltid beundrat i amerikanska filmer!


Nu är jag på väg in till NYC för en shoppingdag med Ebborna och Jennifer och sedan fira min och Majas födelsedag ikväll!

19years

Skrivet: 2013-09-27 kl. 17:33:22
Startade min 19de födelsedag med att mötas av en söt lapp från familjen för att sedan åka iväg och möta upp några svenskar för en brunch. Självklart skulle dom ställa sig upp på fiket och även sjunga för mig.. 



Då jag kom hem möttes jag av en söt lite nalle som höll i en fin bukett rosor och en 'I-love-you-ballong som var ifrån söta mamma. Efter många Skype samtal började jag jobba vid 2:30, för att börja leka med minstingen. Då de äldre barnen kom hem från skolan så fick jag en överraskning med massa fina bilder och texter som barnen gjort till mig. Sen kom även mamman med en liten present-påse från familjen som innehöll otroligt god fin-choklad (bla en Oreokaka doppad i choklad som smakade underbart), ett presentkort på ett yoga pass + valfri smoothie tillsammans med ett brev där de stod hur mycket de tyckte om att ha mig här osv.
Mamman tog sedan mig och alla pojkar ut på sushi-middag. Då vi hade ätit klart tog hon fram en chokladcupcake med ett ljus i som jag fick blåsa ut efter att dom sjungit 'Happy birthday' i restaurangen. Sedan gick vi till en affär som hade lite plock-godis, glass och froyo.






Min födelsedag var jätte bra, det kändes verkligen att mamman hade lyssnat på vad jag tycker om då jag köpt choklad varje gång jag varit med och handlat samt pratat om hur mycket jag älskar choklad, när hon skulle på ett yoga pass så sa jag att jag älskar yoga och gärna vill gå någon dag (kostar $30 per gång), jag har frågat om sushi-restauranger och pratat om att jag älskar det med. Det är du underbart när någon lägger så mycket tanke på presenter. Då känner man sig värdefull!

Food festival & Cheesecake factory

Skrivet: 2013-09-23 kl. 05:00:17
När jag skypade med min extra syster och min familj på pappas sida som skulle ha en mys söndagsmiddag, för att sedan skypa kort med mamma som skulle ha mys söndagsmiddag med min mammas sida av min familj samt min syster och pojkvän(som är som en i vår familj), så kom en grov hemlängtan. Då man känner "vad gör jag här när jag hade kunnat vara med dom"..
Men det är då som man uppskattar att ha späckat schema. Då gick jag till Scarsdale Village för att möta upp två svenska au pairer, Ellen och Erika. I Scarsdale Village var det fullt med människor då en mat och vin festival var i full gång. Efter att köpt biljetter och att min snälla värdpappa åkt och lämnat deras överblivna biljetter så startade vår provsmakar-vandring. Vi provade massa goda saker: brownie och jordgubbar med chokladfondue, mini hamburgare med kyckling och krämig risotto, riskakor doppade i choklad och krossade Oreokakor osv. Kan ju säga att man var propp mätt efter!

Ett typiskt hus här i Scarsdale.

Riskakan med choklad & Oreoskross.


Vid 4 plockades jag upp av två andra svenska au pairer, Rebecka & Sara för att äta på Cheesecake Factory (första gången för mig, och definitivt inte sista!). Jag tog kyckling enchiladas och smakade lite på Rebeckas Oreos-cheesecake samt Saras peanut butter-cheesecake - hjälp vad goda och enorma dom var! 






Sen åkte vi och shoppade lite, det blev ett träningslinne från Reebok för $18 = 119kr och två jobb linnen för $11 = 73kr.



Taco-night with Swedes

Skrivet: 2013-09-22 kl. 18:31:49
Igår körde jag på att sova tills jag vakna, vilket var otroligt värdefullt då jag inte sovit så bra sen jag kom hit. Sen började mitt lilla Skype schema med min älskling och vänner. 
Runt 12 gick jag upp för att äta frukost/lunch, och möttes av en söt lapp av mamman.




Jag unnade mig också en efterrätt som var banan i ugnen med lite choklad på tillsammans med grekisk yoghurt, granola och jordgubbar.



Kvällen igår spenderade jag genom att träffa massor med härliga au pairer från Sverige för att ha en tacko-kväll. Det var väldigt skönt att ha en kväll omringas av svenska tjejer och som kändes placerad i Sverige då vi till och med åt kladdkaka som efterrätt.


Nu skall jag iväg till Scarsdale Village för att möra upp en au pair för lunch. Det pågår en mat och vin festival i Scarsdale idag som vi tänkte kolla in. Efter det ska jag till White plains för att kolla stan/ gå på bio med ytterligare en au pair.

Bicycle-ride with two of the boys

Skrivet: 2013-09-20 kl. 05:19:57
På min frukostrast idag hade jag bestämt att ta en promenad med au pairen, Felice. Vi gick sammanlagt 3km till ett område som heter Hartsdale, där vi tog mys frukost på Starbucks.


Efter värdefull skype-tid med min saknade pojkvän satsade jag på stort och gjorde en veggieburgare med jordgubbssallad till lunch, yummie!


Idag har jag även varit ute på cykeltur med mellan pojken och den minsta pojken. Det har känts lite halvjobbigt att kämpa mest för att bli accepterad utav en 2,5 åring och att jag inte har någon pondus hos de äldre pojkarna. Men det känns som att det börjar bli bättre då den minsta tex frågar om jag kan gå med honom och leka nu.



Detta är en bild på barnens enorma skola och parken som ligger precis över gatan från värdefamiljens hus.

Hoppas att allt är bra med er där hemma! Längtar tills allt mys vid hemresan över jul!

Colder days

Skrivet: 2013-09-20 kl. 05:02:39
Igår tog jag det lugnt hela dagen och spenderade min off-tid med att skypa med nära och kära. Det känns fortfarande som att jag inte helt förstått att jag skall vara iväg så länge, utan har fortfarande känslan över att jag bara är på semester. Men när jag tänker på det får jag en klump i halsen då jag inte helt vet hur jag skall klara av det. Tur i oturen så är det fullt upp alla dagar och när jag inte jobbar eller träffar någon så är jag helt slut och sover!
Jag försöker att träffa så många människor som det går, för att kunna ha saker att se fram emot och folk jag trivs med i min omgivning. När jag är hemma så passar jag på att göra härliga och lite nyttigare frukostar och luncher. Onsdagens frukost blev då jordgubbs- & blåbärs parfait (bestående av grekisk yogurt, bär och granola) tillsammans med scrambledeggs-frukost pizza med lite fetaost:


Parfait blev även ett mellanmål under dagen, har blivit halv besatt av det för det är så gott!




Frozen yogurt

Skrivet: 2013-09-18 kl. 05:50:51
Igår var en väldigt utmattande dag då jag jobbade nästan 10 h i sträck, vilket blir mycket med tre pojkar och alla hemma sysslor som ligger i mina händer. Jag hämtade den minsta pojken för första gången själv från skolan, och väntade mig att han skulle gråta hela dagen men han var på bra humör och verkade tycka att det var kul att vara med mig. Jag kanske har lyckats få kungen av hustets förtroende!!
Efter en tuff dag så har det varit behövligt att få vara lite off mellan 9:30 och 2 idag! Rasten spenderade jag med att skypa med min saknade pojkvän och lunch med en annan au pair, Erika. Vi gick till en restaurang här i Scarsdale där man mixar sig egen sallad, och för att sedan äta min första frozen yogurt. Valde choklad och vanilj som jag tog krossade Oreos, choklad bitar och jordgubbar på, yummie! 


Dock har denna dagen verkligen varit kaotisk.. Med en lekvän till den äldste, den minste som vaknat på fel sida och alldeles för mycket uppgifter att hinna med. Då jag inte han med allt jobbade jag 10 min längre än vad jag skulle för att jag ändå hade tid innan jag skulle möta upp ännu en au pair, Felice, för en kaffe på Starbucks och en rundtur i Scardale( som tur är så finns det 4 frozen yogurt ställen på 500 meters radie ). Ett tag efter att jag pratat lite med mamman och pappan om diverse så påpekade dock mamman att jag inte hade fått bort allt under bordet, och att jag får jobba över den tiden vi bestämt att jag skall slut för att hinna (får enligt mitt visa inte jobba mer än 45h / vecka, vilket jag redan gör). Får hoppas att det inte kommer vara som det är nu, för jag behöver verkligen vara ledig också.. Men alltid finns det saker som hade kunnat vara sämre! Är ju trots allt i USA och har det bra - gör det ingen trodde jag skulle göra(inte ens jag)!

Avslutar med en bild på Scarsdale, kan berätta att det ser ut som en söt gammal håla i England här men de små butikerna som man tror skall vara fruktstånd eller billiga bagerier är istället Rolex-klockaffärer och dyra märkes kläder. 




Wandering in New York City

Skrivet: 2013-09-16 kl. 05:49:18
Denna fina söndag spenderade jag i New York City, för lite shoppande och sightseeing. Vi har gått fram och tillbaka på 5th, 6th och 7th Avenue - mellan 27th street och Central park. När vi kom in mötte vi upp tre andra au pairer från min Trainingschool - Linnea, Josefin och  Simon - för att gå runt i lite affärer. Då de redan hade ätit så bestämde jag och Jenni oss för att gå och äta. Vi hittade restaurangen den mysiga Thalia (828 Eight Ave) som hade otroligt goda Spicy California roll och den underbaraste stenungsbakade pizza jag någonsin ätit!



Efter vi ätit så bestämde vi oss för att gå till utomhus-restaurangen 230 Fifth, som ligger på toppvåningen av ett hotell. Här njöt vi av livet med varsin frukt martini och en himmelsk brownie med grädde, glass och chokladsås!





Då vi var på väg tillbaka till Grand Central köpte vi vykort för att skicka hem till min underbara farföräldrar. Vi lyckades då även stöta på ett bröllops firande på Times Square samt ett fin-linne till mig från Zara.



Saknar och älskar min familj och mina vänner där hemma!! Kärlek till er!

New meetings

Skrivet: 2013-09-15 kl. 19:31:18
Idag har jag träffat en annan svensk Au pair som bor i Scarsdale, Josefin. Hon visade mig runt i Scarsdale en liten stund, och sen satte vi oss och åt lunch på en mysig restaurang. Det var väldigt kul att träffa någon som bor i närheten och som tur var verkar vara kul att vara med! Efter lunchen var det dags att gå tillbaka till jobbet för att sendan sluta vid 9 så efter en lång dag kommer jag nu jag däcka direkt jag lägger mig i sängen.


Stamford, New York City & Scarsdale

Skrivet: 2013-09-15 kl. 17:10:25
Första helgen i Scarsdale började med att jag åkte till Jennifer(från hemma) i Stamford, för att ha lite sleep over. Stamford låg vara en halvtimma bort med buss som kostade mindre än $3 - Så underbart att ha det så tillgängligt! Då jag kom gick vi till en uteservering och satte oss för att mumsa på en nutella crêpe.

Lördagen startade med en liten rundvisning i Stamford som avslutades på shoppingcentret Macys. Funderar starkt på att köpa en Michael Kors väska för att belöna mig själv för att jag tog steget mot USA. 
Jag köpte äntligen chokladdoppat himmelrike från Godiva, vilket var ett av mina mindre mål med resan.




Vi satte oss för att äta på puben Tonic på 7th Avenue. De hade helt sjuk go mat med amerikansk fotboll på 15 skärmar runt om oss.




Jag köpte äntligen ett par bra gå skor, inga minde än ett par rosa Nike Air Max! Shoppade även en jobb T-shirt från Anerican Eagle



Som ett bra avslut på dagen så tänkte vi åka upp till en restaurang/bar uppe på ett hotells tak för att äta efterträtt, men vi kom tyvärr försent då det var 21års gräns på kvällen. Så vi kollade runt lite till i New York City för att sedan åka hem till mig i Scarsdale. Här kommer en mini bildning på Grand Central, Times Square & i M&M's trevånings affär.






Scarsdale, NY

Skrivet: 2013-09-11 kl. 03:08:00

Idag är det min fjärde dag hos familjen i Scarsdale. Då jag hoppade av bussen i lördags så möttes jag av mamman och den äldste pojken i familjen, för att sedan köras till huset och träffa resten utav familjen. Då jag kom in genom dörren möttes jag av en stor skylt där det stod välkommen på. Rundvisningen av huset avslutades i mitt rum där en present låg som innehöll bland annat en tidning , amerikanskt godis och presentkort på Starbucks samt Dunkin' donuts (donuts café). På väggen satt även en karta över Scarsdale tillsammans med alla kort jag hade i min ansökan. Familjen är jätte välkomnande och snälla men det är lite obekvämt, vilket det självklart är i början.. Idag kände jag att mamman i familjen gav mig alldeles för mycket att göra på för kort tid, så jag fick göra något jag hoppades slippa - säga att jag inte klarar av det ännu. Men mamman tog det bra och vi kom överens om en lösning vi skall försöka med. Nu allt känns mycket bättre, och får hoppas att det fortsätter så. (Jag älskar att familjen alltid har frukt hemma, så jag lägger till en bild på mina underbara frukostar)

Jag känner ingen hemlängtan alls, men jag känner att jag saknar de jag älskar som finns kvar där hemma... Men försöker planera in saker på alla lediga dagar för att hålla mig sysselsatt!

Puss på er alla där hemma!!

Friday Tour trip in New York City

Skrivet: 2013-09-06 kl. 23:50:00

Första fredagen i USA startade med skola för att sedan åka på en guidad rundtur i New York. Vi åkte förbi bland annat nya World trade center, Times Square, China town, Central Park och slutade på Rockefeller center - Top of the Rock med en otrolig utsikt! New York är helt underbart! Det finns så mycket att se och jag kan garantera att den en och en halv timma (som vi fick göra vad vi ville under) inte är i närheten av tillräckligt för en första gång. Snart skall jag tillbaka och shoppa loss!!

New York

Skrivet: 2013-09-04 kl. 21:24:00

Idag är min andra dag på St John's University, och framförallt i USA!? Äntligen är jag i landet som alla filmer spelas in i, landet som 'alla' världs kändisar bor i, landet som har all shopping och allt i XL - landet som jag skall spendera mitt år som au pair i.
Till avresan från Landvetter den 3dje september så bestämde alla au-pairer att vi skulle träffas och åka tillsammans. Så jag hade turen att träffa och åka med 11 härliga tjejer.
Universitet som vi nu bor i och har vår au pair skola i är en MYCKET gammal och otroligt fin byggnad, vilket tyvärr är lika med lite läskig och halv äcklig då man bland annat kan hitta kryp i heltäckningsmattan på golvet och ENORMA spindlar här och var. Under dagarna i skolan har jag bland annat lärt mig hjärt- och lungräddning, mat som barnen i olika åldrar behöver och vad de generellt tycker om att göra.
Maten i skolan var tyvärr ingen hitt, då det var mycket hamburgare, chips och pommes.
Det är svårt inse att jag är här och har åkt ifrån allt, det känns väldigt bra att vi iallafall har fullt schema för man hinner inte helt känna efter hur det känns.
Skall försöka uppdatera här så mycket jag hinner för att ni alla där hemma skall kunna följa mitt grymma äventyr här USA!!