You should have heard the noise we made

Skrivet: 2014-03-31 kl. 04:35:05
I fredags var det fina Fridas födelsedag så det firade vi med en middag på Cheesecake factory, snart börjar de nog känna igen oss där haha. Som pressent köpte jag, Josse och Cajsa ett presentkort på den underbara affären Pookie&Sebastian som uppnat här i Village.






F hade även fått två biljetter till Broadway showen Kinky Boots, och jag fick äran att gå med henne. Så igår åkte vi in till city för att gå på showen, som var den bästa hittills! Då den var över så hittade vi en underbar restaurang, Qi Bangkok, för lite middag och kaaanske för många drinkar innan vi skulle möta upp fler folk för fest. Men vi hade så kul på restaurangen så det slutade med att vi åkte hem genom regnet, gapskrattandes i en utav de gula taxibilarna med på tok för många galna videor på mobilen!











Happy Homes

Skrivet: 2014-03-28 kl. 03:35:34
Efter ännu ett tufft men underbart hot yoga pass igår så mötte jag upp Frida för en mysig brunch innan det var dags för mer jobb, jobb och jobb.

Idag var jag ledig längre än vad jag brukar vara så jag hämtade upp Frida för att åka mot caféet Stanz i Larchmont (ett område i närheten). Efter en god liten brunch buffé bestämde vi oss för att åka till gallerian i WP och kika runt där. 


Nya träningslinnet från Lululemon!





Sunnyflowerseed-scones

Skrivet: 2014-03-26 kl. 03:32:11
Efter en timmas jobb i morse så fick jag ett otroligt sug efter scones. Så jag bestämde mig för att slänga ihop några Whole wheat alternativ med solrosfrön på, detta blev resultatet:


De blev goda så tänkte dela med mig av  vad receptet blev (lite chansning), så att jag kan göra dem igen!

6dl Whole wheat mjöl
1dl vanligt mjöl
1/4 dl socker
Någon nypa salt
2tsk bakpulver 
7Tbs smör
2dl mjölk

1ägg
Solrosfrön

Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke. Dela upp smöret i små bitar för att sedan blanda ihop med mjölblandningen - bra om det finns kvar lite smörklumpar. Häll i mjölk och knåda till en jämn deg. Kavla sedan ut degen så att den blir 1-2cm tjock. Stansa ut med valfri form. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. 
Blanda ägget lätt i en liten skål för att sedan pensla tunt lager över sconesen. Ööös sedan på med solrosfrön! 
Grädda på Bake i 395F 8-10min, sedan broil 400F ca 5 min för färg.


Hot yoga and ballerinas

Skrivet: 2014-03-25 kl. 03:41:32
Startade dagen med att möta upp Frida för ett härligt Hot yoga pass och en Berry Buddha smoothie. Kände verkligen att jag får börja om på nytt sedan jag var sjuk förra veckan, benen och armarna skakade mer än vanligt och allt kändes hundra gånger tuffare!

Idag lagade jag kalkonbröst i ugnen som jag kryddade med salt, peppat, paprikakrydda, lökkrydda och sen pressade jag en apelsin över. Mumsigt! Vi håller på att pott träna lille T så förutom all städning och matlagning så fick jag också ta honom till toaletten var 20de minut. Så efter kämpandet med träning och potteäning så satte jag mig framför tvn med de sista balerinakakorna och en New York magasine.





Shopping and cheesecake with the girls

Skrivet: 2014-03-24 kl. 03:22:47
Idag åkte jag in till WP med Frida, Josse och Cajsa. Jag fick äntligen köpt ett par nya svarta jeans, som jag varit i stort behov då jag under en jobbdag såg att mina andra spruckit över rumpan. Jag köpte också ett fint svart träningslinne från Lululemon, älskar det märket! Blev rekommenderad att köpa denna ansikts mask från GLAMglow som ska vara jätte bra, så blev att köpa en sån med. Prövade den när jag kom hem, det kändes som om att den både rengjorde och gjorde huden lenare! 






Single moms, need for speed and stars

Skrivet: 2014-03-22 kl. 07:04:42
I helgen var det 200 dagar sedan jag åkte till USA. 200 dagar sedan jag packade ner mitt liv i en resväska, åkte ifrån alla mina nära och kära, för att resa till ett helt nytt land. 200 dagar av fullständig lycka, ilska, hemlängtan och alla andra känslor. 

Helgen startade med fredagsbrunch till sammans med Cajsa för att sedan efter en lång jobb dag möta upp Frida för att se den nya Need For Speed filmen

I dag hade lille T sitt födelsedags kalas som jag åkte med på. Det känns så bra att min vfam inte behandlar mig som någon "lägre rankad" dock kan jag inte säga desamma om farmorn eller vissa utav deras vänner. Men hockus pockus så var kalaset över och jag mötte upp fina Frida för en promenad i solen, med lunch och froyo. Planerna över att jag skulle jobba under kvällen gick inte som planerat då allt blev försenat plus att det blev lite tjafs i familjen. Så jag och Frida möttes upp för ännu en mysig bio kväll med filmen Singel moms.






Miss America

Skrivet: 2014-03-21 kl. 04:03:14
Efter en timmes jobb på morgonen möttes jag och Frida upp i Village för en liten brunch. 
Då vi var klara bestämde vi oss för att åka till Westchester mall och kika runt en snabbis. Ska-köpa-listan växer mer och mer för varje dag, så det blir förhoppningsvis lite slösa till helgen!

Kan fortfarande inte släppa den senaste mardröms kommentaren som lille T sagt: 
Det var bara jag & T hemma då han "tappade" sin mammas mobil bakom soffan. När jag efter ett tag avbröt mitt  kämpade att försöka nå den och förklarade för honom att så ska man inte göra och att den inte går att nå så svarade T
"Men Charlie kanske kan nå den?"
Då jag frågade vem det var så sa han oberört
"Han brukar stå utanför när det är mörkt ute".
Gaaah, varför ska JAG utav alla höra såna saker? Så kort sagt, det är tur att jag har min nalle haha! 

Det har varit hyfsat fint väder idag så jag och T bestämde oss för att ha årets första picknick när det började närma sig snack-time! 




Happy Birthday T

Skrivet: 2014-03-20 kl. 02:49:32
Mår äntligen helt bra idag! Förutom att jag mår illa så fort jag tänker på choklad. Vilket är en livschock för mig då jag ÄSKAR choklad, eller älskade nu då kanske.. Gaah vilket kaos, haha.

Idag var det T's treårs dag så jag kladdade ihop ett grattiskort nu när jag hade överdriven fritid som sjukling. Hade också köpt en stor dinosaurie till honom som han döpte till Fluffy och drog runt över heeela huset. När G och J slutat skolan så åkte vi in till Lego affären i White Plains mall. För att sedan möta upp vpappan för en middag. 










Kom på att jag glömde skriva det men för ett litet tag sedan så kom J och hade en lista med svenska ord som han översätt, och så satte han sig på ett knä och frågade om jag ville gifta mig med honom, haha sötnosen! Så nu kallar han mig Wifey och My beautiful wife.
Så en utav mina sjukdagar knackade J på dörren och kom med denna lilla lapp, hahah.





Cozy days with too much chocolate

Skrivet: 2014-03-17 kl. 20:01:11
Andra dagen jag ligger i sängen. Att göra en sån liten sak som att lyfta mobilen känns som ett tränings pass. Hatar att vara sjuk, att bara ligga och sova bort dagarna. Men samtidigt så är det skönt - att för en gång skull bara kunna vara hemma och kolla på film eller skypa med alla hemifrån när de kan. 

I fredags körde jag och Cajsa på ett underbart yoga pass. Efter jobbet körde vi på en myskväll hos Cajsa med Frida och Josse. Vi smälte choklad och gjorde en egen frukt buffé för att sedan kolla på världens bästa film - Frozen.
När vi vaknade i lördags så åkte vi till Village för frukost, skämma bort oss med att fixa naglarna och köpa choklad till kvällen. Cajsa, Frida och Josse hade även kommit och lämnat en liten krya-på-dig present till mig. Bestående av the och blommor, så underbart söta!

Förutom det så har veckan bestått av bio med Frida, vi kände att det var ett måste att gå på RoboCop eftersom att Joel Kinnaman spelar i den, bruncher med fina vänner och flera hot yoga pass.







Vi hittade denna minnesvägg till alla från scarsdale som dog under andra världskriget. 




riverside MF

Skrivet: 2014-03-11 kl. 03:57:50
Har haft en grym helg i Boston med bästa Elin. Lördagen spenderade vi med att turista i Boston. Vi gick från Copley square igenom shoppinggatan, Newbury St. Där köpte galet goda cupcakes från Georgetown cupcakes för att sedan fortsätta vår sightseeing i solen. Genom Boston public garden för att fastna några timmar i solstolarna vid Charles river

Innan vi tog T till Harvard så åt vi sen lunch på 52dre våningen i Prudential center. Vilket är ett måste att åka till och äta på om man åker till Boston! 
Kvällen spenderade vi med att laga middag och äta med hennes värdfamilj. 

Det är så underbart att spendera tid med Elin-Pelin då vi pratar om allt mellan himmel och jord. När jag kom tillbaka till NYC så mötte jag upp Frida, Josse och Ellen som kommit tillbaka till NY för en vecka. Så kul att träffa henne igen, kan knappt tro att det redan gått en månad sedan hon åkte!











Harvard!!




Dinosaurs on the upper west side

Skrivet: 2014-03-03 kl. 16:36:37
Förra veckan köpte jag och Frida 10kort på Scarsdale yogastudio för att kunna fortsätta med våran underbara Hot Power yoga. Utöver några yogapass och smoothies så provtränade jag och Frida på New York Sports club som ligger nära mig, känner att jag vill börja träna iallafall varannan dag. 

Helgen påbörjade jag, Frida och Erika på bion där vi såg filmen Non-stop. I lördags möttes jag och Frida upp för att köra ett Hot Power yoga pass för att sedan möta upp Erika för en go brunch på restaurangen Cooked. På kvällen åt vi sedan middag med den nya Au pairen för erikas familj, Cajsa, på Cheesecake Factory.

I söndags åkte jag och Frida in till city där vi mötte upp Caroline för en hel dag på the Upper West Side, där vi åt en god brunch på Fairway market och beundrade sedan de stora dinosaurieskeletten på American Museum of Natural History. Vi kom fram till att det fanns väldigt många dinosaurier med roligt utseende och att det var synd om Tyrannosaurus Rex som borde haft oändliga problem med sina minimala armar och händer haha. Vi gick också till ett jätte mysigt franskt fik/restaurang, Le Pain Quotidien, på 50W 72th St mellan Central park och Columbus Ave som jag absolut kommer gå till igen! 
Kvällen avslutade jag sedan med en myskväll framför Oscarsgalan med familjen, då G kom och kramade och gosade med mig.















Feelings - forever strong around your name

Skrivet: 2014-03-03 kl. 05:28:25
Förra helgen var underbara Elin-Pelin päronpung här, så vi hade en myshelg med långpromenad, filmkväll, mängder av fika, heldag i city då vi besökte kändisarna på Madame Tussaud's fikade och kollade på solnedgången på the High Line. Det var så otroligt betydelsefullt och underbart att ha henne här, bara få prata tills alla ord tar slut och hjälpa varandra.