Sunnyflowerseed-scones
Skrivet: 2014-03-26 kl. 03:32:11
Efter en timmas jobb i morse så fick jag ett otroligt sug efter scones. Så jag bestämde mig för att slänga ihop några Whole wheat alternativ med solrosfrön på, detta blev resultatet:
De blev goda så tänkte dela med mig av vad receptet blev (lite chansning), så att jag kan göra dem igen!
De blev goda så tänkte dela med mig av vad receptet blev (lite chansning), så att jag kan göra dem igen!
6dl Whole wheat mjöl
1dl vanligt mjöl
1/4 dl socker
Någon nypa salt
2tsk bakpulver
7Tbs smör
2dl mjölk
1ägg
Solrosfrön
Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke. Dela upp smöret i små bitar för att sedan blanda ihop med mjölblandningen - bra om det finns kvar lite smörklumpar. Häll i mjölk och knåda till en jämn deg. Kavla sedan ut degen så att den blir 1-2cm tjock. Stansa ut med valfri form. Lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda ägget lätt i en liten skål för att sedan pensla tunt lager över sconesen. Ööös sedan på med solrosfrön!
Grädda på Bake i 395F 8-10min, sedan broil 400F ca 5 min för färg.
Kommentarer