Sunnyflowerseed-scones

Skrivet: 2014-03-26 kl. 03:32:11
Efter en timmas jobb i morse så fick jag ett otroligt sug efter scones. Så jag bestämde mig för att slänga ihop några Whole wheat alternativ med solrosfrön på, detta blev resultatet:


De blev goda så tänkte dela med mig av  vad receptet blev (lite chansning), så att jag kan göra dem igen!

6dl Whole wheat mjöl
1dl vanligt mjöl
1/4 dl socker
Någon nypa salt
2tsk bakpulver 
7Tbs smör
2dl mjölk

1ägg
Solrosfrön

Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke. Dela upp smöret i små bitar för att sedan blanda ihop med mjölblandningen - bra om det finns kvar lite smörklumpar. Häll i mjölk och knåda till en jämn deg. Kavla sedan ut degen så att den blir 1-2cm tjock. Stansa ut med valfri form. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. 
Blanda ägget lätt i en liten skål för att sedan pensla tunt lager över sconesen. Ööös sedan på med solrosfrön! 
Grädda på Bake i 395F 8-10min, sedan broil 400F ca 5 min för färg.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: